Litt om klubben

Bygdøy Curling Club ble stiftet 21. oktober 1960 av Rolf Winther-Larsen og Canadas ambassadør i Norge, Robert Macay. Neste sesong feirer vi 60 år med curlingaktivitet på Bygdøyhus. Hallen vår, som er en av norges eldste, ble bygget på dugnad av medlemmene, og sto ferdig i 1972. I dag er vi ca 70 medlemmer som holder liv i Oslo´s curlingstolthet. Vi er faktisk Oslos eneste Curlinghall, selv om våre venner i Bærum, muligens vil påstå at de er en del av byen ; ). I vår og i sommer har vi hatt en større rehabilitering og oppussing av hallen og klubbrommet vårt, som vi har laget det om til en bar / kafe. Denne funger som et sosialt samlingssted og er nærmest et levende curlingmuseum med historiske bilder og artifakter fra de seneste 60 årene. Les om BCC på Wikipedia

Robert Macay, trygt plassert over baren.

Robert Macay, trygt plassert over baren.


Uka og året på Bygdøy

P9160316.jpg

Vår sesong varer fra starten av september til ca april. I løpet av en uke hos oss foregår det seriekamper i 1, 2 og 3. divisjon. Dette foregår på mandager fra kl 1830-2300. Her er det mulig å komme innom og se på kampene for alle som har lyst. På tirsdager og fredager på dagtid, er det veteranene som “eier” hallen. Her møter en mangfoldig gjeng på ca 25 pensjonister opp hver uke og i 4-5 timer på dagtid spiller de curling, juger, spiser lunsj og har sosialt samvær. Et utrolig hyggelig og fint miljø vi er stolte av.

Onsdager, torsdager og søndager har vi seniortreninger, der våre mest aktive lag og spillere trener til divisjonspill og tureringer. Bygdøy Curling Club er den klubben med fleste registrerte lag i seriesspillet i Oslo og Akershus. I år starter vi også opp et tilbud til Studenter, der vi håper på rekruttering av mange nye spillere.

Ønsker du å begynne å spille curling, er nygjerrig og vil prøve deg eller har andre ting du vil snakke med oss om, så ikke nøl med å ta kontakt! I løpet av uka arrangerer vi også jevlige evnter, og utleiearranmenter på isen. Dette er vi helt avhengige av for å drifte hallen og vi håper mange vil ta turen til oss i år også, for å teste ut det vi mener er verdens morsomste sport.

 

Turneringer og divisjonspill

Premiesermoni fra Fjorårets Bygdøy Broomsstacking.

Premiesermoni fra Fjorårets Bygdøy Broomsstacking.

Bygdøy Curling Club er medlem av Norges Curlingforbund. Curlingforbudet arangerer norgescuper, og nasjonale mesterskap.
Vi er også en del av Oslo og Akershus Curlingkrets, som arrangerer det regionale seriespillet. Å delta i seriespillet koster 3600 kr pr lag pr år. For nye lag er det halv pris. Altså 1800 for den første sesongen.

I tilegg til Nasjonale og regionale konkurranser arrangeres det også ulike turneringer i de ulike hallene. En hver curlingklubb med respekt for seg selv bør arrangere minst en turnering i året. I Bygdøy Curling Club har vi hvert år minst tre turneringer. Den største av dem heter Bygdøy Broomstacking og arrangeres nå for fjerde året på rad. Bygdøy Broomstacking går av stablen den første helgen i desember hvert år og huser mellom 8 og 10 lag som spiller kamper over 3 dager på Bygdøy. Hit kommer det lag fra hele landet for å delta, og vi kan med hånden på hjertet si at dette er norges hyggeligste og mest gjennomførte turnering, med stort fokus på sosialt samvær, god steming, mat, og god drikke. Ellers har vi en årlig “any double” turnering, som heter double trouble. Denne foregår i månedskifte januar/ februar, og i mars/ april har vi det årlige klubbmesterskapet der vi har en presisjefylt turnering om hvem som kan kalle seg klubbens beste lag!

Seniorcurling

For spillere mellom 16 - 60 som ønsker å være medlem av klubben. Her kan man få man treningstid onsdag, torsdag kveld samt søndager. Du/dere får også muligheter til å spille divisjonspill og turneringer. Om du allerede har et lag men ønsker å spille for en klubb med et fint og inkluderende klubbmiljø, ikke nøl med å ta kontakt!

Årsavgift seniorcurling 1750,- Utgifter i forbindelse med seriespill og turneringsavgifter kommer i tillegg. Ta kontat med daglig Leder Kjetil Bjørke om du ønsker mer info om dette. Tlf: +47 93652463 Mail: bygdoy.curling.club@gmail.com

P9160703.jpg

VEterancurling

Hver tirsdag og fredag fra 1000-1400 har vi veterancurling på Bygdøy. Er du pensjonist og har lyst til å møte en herlig og inkludernde gjeng bør du ta turen innom oss på disse tidene. Ta gjerne en prat med Horst Petermann på Tlf: 416 93 762 eller Mail: horspaum@online.no

Årskort veterancurling 1200 kr

Veteranene våre med besøk fra Nrk. Tilsammen er denne gjengen eldre enn kristendommen i Norge.

Veteranene våre med besøk fra Nrk. Tilsammen er denne gjengen eldre enn kristendommen i Norge.

Studentcurling

Nytt av året er at vi starter opp med en ekstra satsning på curling for studenter i Oslo og Akershus. I samarbeid med OSI og Norges Curlingforbund vil vi huse tre åpen dager der man kan komme og teste curling helt gratis. Vi stiller med instruktører, og har alt som trengs av utstyr. Målet er å etablere flere studencurlinglag og på sikt få flere curlingspillere til klubben.

Åpne dager : Torsdag 26/09 - Torsdag 03 /10 - Torsdag 10 / 10 - Fra kl 1900 -2130 alle dagene.

For å delta på studentcurling må du være tilknytter OSI.
Ta kontakt med Sofus Rasmussen.Tlf: 47 954 18 858 Mail: daglig-leder@osi.no

For Curlingrelaterte spørsmål, ta kontakt med Kjetil Bjørke. Tlf: 93652463 Mail: bygdoy.curling.club@gmail.com

21827710_287721668379147_471304040043511808_n.jpg
 

JUNIORCURLING

Dette er vårt tilbud for de yngste. Vi rekrutterer spillere fra 12 år og oppover. Curling krever littegrann fysisk styrke da man skal skyve en tyve kilos stein ca 40 meter. Vi har en lite men hyggelig juniormiljø hos oss men ønsker å bli flere! Juniortreninger er som regel mellom 1700- 1830 på mandager. Ta kontakt med Christian Lange om du ønsker mer info om vi vi kan tilby. Mail : cfml@cfmlange.no

Ønsker du å samle en gjeng med yngre spillere for å teste curling kan vi tilby dette. Ta kontakt. Vi har alt dere trenger av utstyr for å komme i gang!