Hvor kan jeg se curling?

6a00d83451e66c69e201a3fcbcead9970b-800wi.jpg

Mange har et forhold til Curling på TV, særlig fra OL og VM, der folk entusiastisk kan fortelle at de har blitt sittende oppe halve natta for å følge folk i mer eller mindre ekstravagante bukser. Men vi som spiller curling til daglig, vi ser curling hele året! Det finnes flere måter å få sett curling på. Hvis du er av den ivrige typen tar du du turen til en av Norges Curlinghaller og titter på spillet live. På mandager mellom 1830- 2230 går det kamper både på Snarøya, Jar og på Bygdøy. På TV hender det curling blir vist under store mesterskap som VM, OL og EM. Her pleier Eurosport å sende kamper, og noen ganger NRK og TV2. Løsningen mellom mesterskap for curlingkåte folk, er som mange andre steder i disse dager, streaming! Her en en kort guide til noen ulkefeite curlingkanaler på nettet.


WORLD CURLING TV

Her ligger det utrolig mange gode timer med curling! Et rikholdig arkiv av kamper fra mange av de store turneringene, samt enkelte verdenscuper, og mesterskap. Er du heldig kan du faktisk høre vår egen ismaker, Sander Rølvåg kommentere noen av de mange kampene med en utrolig digg skottsk aksent! World Curling TV, som er eid av World Curling federation dekker også bredden av curling, så her kan man se herrer, kvinner, mixed double, rullestolcurling, vetaraner og følge juniormesterskap. Goood shit.
Lenke til deres kanal her : WORLD CURLING TV


Curling Canada

Man sier ofte at Canada kunne stilt 10-15 landslag som ville kunne konkurrert med resten av verdens beste lag. Og det stemmer nok godt. I Canada er det over 1 million aktive curlingspillere, og sporten har en standing som er helt unik. Det er kun Ishockey av vintersportene som er større. Et av årets høydepunkt er the Brier! The Brier er det Canadiske mesterskapet i Curling og av mange sett som den feteste curlingturneringen i verden. Her er det fullsatte tribuner med opp til 10-15.000 på tribunen. I 2005 var det over 280.000 mennesker som fulgte mesterskapet live! Les deg opp på Tim Hortons Brier her og her kan du besøke Curling Canada Youtubekanal. Her ligger det sjukt mye bra curling! Riiiight on the cooffecup!


World Curling Tour TV

Her kan du se kamper fra de World Curling tour. Selv om curlingen på isen ofte er bra, kan sendingene herfra kan være av litt varierende kvalitet, Og noen ganger sender du kun er slags livestream uten kommentatorer. Men for entusiaster er dette et fint sted å følge med på hva som rører seg i curlingens verden. Følg kanalen deres her.


Andre steder å se curling

Et par andre steder å se curling kan være her på Pintys Grand slam of curling
Om du ønsker instruksjonsvideoer, treningsvideoer, og instruksjonsvideoer og den slags har Norges Curling Forbund laget en liten samleside/ kunnskapsportal med ulike tips og triks her


NOEN FETE ØYEBLIKK

Her er et lite tilbakeblikk fra OL finalen i 2002 der nåværende forbundssjef og Curlingnestor Pål Trulsen, sammen med Bent Ramsfjell, Lars Vågberg, og Flemming Davanger vant OL gull! Fine bilder!

Selv deN beste kan gjøre feil

Dette klippet er et legendarisk curlingøyeblikk. Her får man innblikk i hvordan nerver, taktikk og overtenking kan avgjøre en kamp. Kevin Martin,(som også tapte OL finalen mot Team Trulsen over her) er av svært mange regnet som tidenes curlingspiller. Her spiller han VM finale mot David Murdoch fra Skottland. Anbefaler disse 25 minuttene med ren dramatikk, der man på nært hold kan beskue en av de mest kjente taktiske blunderne i moderne curling. Få ting er mer presist enn etterpåklokskap i curling. Det vet Kevin Martin alt om! Episke scener!

NETFLIX

Til slutt vil vi varmt anbefale den fantastiske dokumentarserien Losers, som ligger på Netflix, der en av episodene handler om curling.
Denne dokumentaren gir også et fint innblikk i utviklingen av sporten, og du kommer tett på noen av de viktigste folka som har vært med på forme curling til det det er i dag.

Pat-in-space-Netflix-logo-1024x586.jpg